Geschiedenis

Het ontstaan van ons roeiteam

Op 23 december 2002 is de sloeproeivereniging Zwarte Water opgericht. De vereniging komt rechtstreeks voort uit roeiteam Dirty Dozen.

Dirty Dozen
In april 2000 nemen Arjan Rigterink en Ron Straver het initiatief om een roeiteam op te richten. Er wordt begonnen met het opknappen van een twaalfpersoons houten roeisloep uit 1961, een zogenaamde B2 marinesloep. Binnen korte tijd kan het nieuwbakken team te water en op 15 juli 2000 wordt de eerste wedstrijd gevaren van Genemuiden naar Hasselt. In het eerste begin bestaat het team uit werknemers van Vitters Shipyard, later komen daar steeds meer roeiers uit de omgeving van Zwartsluis bij.

8-persoons Twister
Tot mei 2002 wordt een heel aantal wedstrijden geroeid in de sloep “Deep Blue”, welke geleend is van de genie uit Wezep. Als deze weer ingeleverd moet worden bij de eigenaar, gaan de roeiers verder in de Twister, een polyester Kuikensloep. Deze sloep is eigendom van een ondernemer uit Muiden. De Twister is kapot en in ruil voor reparatie mogen we de sloep “lenen”. In 2005 kunnen we de Twister in eigendom overnemen. De sloep heeft een HT-nummer en ooit zullen we hiermee de HT gaan roeien.

Nieuwe sloep Salland
In de winter van 2002/2003 bouwen we onze eerste eigen sloep; de NWH-Salland. Wederom een Kuikensloep. Nu we met twee sloepen kunnen varen, wordt er een ledenwerfactie opgezet. Tijdens de sluziger sleepbootdagen van 2004 zijn we prominent aanwezig en we weten daarmee het roeisloepvirus op velen over te brengen. Inmiddels telt onze vereniging meer dan 30 enthousiastelingen.